top of page

Hospice Zenit

Betekenis​

 

Zenit. Hoogste punt. Punt aan de hemel recht boven ons. In alle tijden en culturen een punt ter oriëntatie. Symbolisch verdwijnpunt van het leven naar de eeuwigheid. In heldere, maanloze nachten omringd met duizenden sterren.

 

De Hospice

 

Hospice Zenit is een centrum voor palliatieve terminale zorg, gelegen in Venray. Het hospice is een laagbouw-huis met een tuin. Het heeft zes grote kamers, met vele voorzieningen. Elke kamer heeft een eigen terras dat overgaat in de tuin. Naasten zijn er net als thuis voor gezelschap, hulp en zorg. Dag en nacht zijn er verpleegkundigen en vrijwilligers aanwezig.

 

Zorg

 

Als sterven in de thuissituatie niet meer mogelijk is, is het hospice een goed alternatief. Daar is 24 uur per dag een speciaal voor de terminale zorg opgeleide verpleegkundige aanwezig. Ter ondersteuning zijn er geschoolde vrijwilligers. De eigen huisarts behoudt de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Als dat om wat voor reden dan ook niet kan, neemt een huisarts uit Venray die taak over. Andere zorgverleners, waaronder pastoor of dominee, zijn op afroep beschikbaar. Maar ook de kapper of de pedicure komt naar het hospice.

bottom of page