top of page

Artiesten zaterdag 30/8

RU2

 

More than a tribute
Wie in Venray kent ze niet? RU2! Sinds 2006 een begrip in Venray en omstreken en inmiddels ook ver daar buiten.

 

Voor wie ze nog niet kent:

RU2 is opgeklommen tot één van de beste en meest succesvolle U2 tribute bands van Nederland en België. Met eenzelfde passie als U2 brengt de band een tribute aan hun Ierse helden. Door haar sound, uitstraling en enthousiasme, spat het U2-gevoel van het podium af en weet de band als geen ander het publiek te bespelen. In juni 2013 speelde de Venrayse U2-ers het dak eraf voor een uitverkochte Schouwburg Venray en maakte samen met een aantal gastartiesten veel indruk.

 

Music4Rooy

Met Music4Rooy is RU2 na ruim een jaar weer terug in Venray! Dit keer met zowel  ‘oude bekende’ en ‘nieuwe’ special guests, oa.: Mariska, Maurice en “RU2 Choir” die samen met RU2 een prachtige vertolking doen van Clannad; Chico Dommeck, bekend als één van de solo-zangers van het Venrayse Mannenkoor en gitarist/zanger van de band Blind Beggar voor het heftigere werk; en last but not least, Mieke Janssen in duet met Don(o). Uiteraard mogen bij deze speciale gelegenheid de prachtige visuals van VJ Jean Rouge niet ontbreken!

 

RU2 bestaat uit:

Don Mulders , Edgar Janssen, Pascal Arts, Ruud Stevens en Frank Peters.

Boom, like that!

 

from dIRE sTRAITS to mARK kNOPFLER

Met ‘Boom, like that!’ is een lang gekoesterde wens van gitarist Edgar Janssen in vervulling gegaan. De grootste hit van Dire Straits ‘Sultans of Swing’ is als een soort rode draad door zijn gitaarcarrière gegaan. Edgar: “Om te beginnen was dit nummer de aanzet om gitaar te leren spelen. Bij Design was dit het nummer bij uitstek waarbij ik helemaal uit mijn dak kon gaan evenals bij het afscheidsoptreden van BOB (2012) waar ik niet alleen de gitaarpartij maar ook de vocalen van Mark Knopfler voor mijn rekening heb genomen! ”

 

Tribute aan de Dire Straits

In januari 2014 is het idee ontstaan om een band op te richting met puur nummers van Dire Straits en Mark Knopfler. In eerste instantie een beetje voor de hobby maar na een paar repetities werd het al serieuzer en kwamen de plannen om ook echt iets met deze band te gaan doen en te gaan optreden. 

 

Music4Rooy

Ineens was daar…boom like that, het optreden bij Music4Rooy. De primeur van deze Venrayse Dire Straits/Mark Knopfler coverband en voor het eerst live on stage bij Music4Rooy…

 

‘Boom, like that!’ bestaat uit:

Edgar Janssen, Arno Poels, Robert van Vonderen,

Bram de Koningh, Hans van Els en Maurice Lucassen.

bottom of page